Yeni Alım: ANHYT

Özgürlük Fonuma yaptığım alımlar devam ediyor. 7. hissemi de belirledim ve küçük bir alım yaptım. ANHYT’yi daha önce değerlendirmemiştim ama takip ediyordum. Herşey bir yana, çok basit bir temel analiz yaptım bu hisseyi seçerken. Bireysel emeklilik şirketleri benden çok para kesiyorlar, demek ki iyi kazanıyorlar dedim. Şimdi neden ANHYT’yi seçtiğimi ve Özgürlük Fonu’ma katkısına bakayım.

Not: Elimde artık ANHYT bulunmamaktadır.

ANHYT’ye temettüsünü sürekli arttırabilen şirketleri araştırırken rastlamıştım. Her sene bedelsiz ve temettü vermesi benim için cezbedici olmuştu.

Görüldüğü gibi her sene temettüsünü arttırmış ve aynı zamanda temettü vermiş.

Benim için ikinci önemli nokta ise 2008 krizinde bile kârında düşüş olmaması ve biraz yatay kaldıktan sonra kârının sürekli artarak devam etmesiydi.

Alınan Lot: 57

Fiyat: 5,43

Komisyon: 1.00 TL

Toplam: 310,51 TL

Özgürlük Fonuma Katkısı

2016 yılında verdiği brüt temettü: 0,2439 TL Net Temettü: 0,2073 TL

Geçen seneye benzer kâr payı vereceğini düşünürsek alacağım temettü 57*0,2073= 11,82 TL olmuş oldu. Bu şirket elimde tuttuğum sürece bana her sene bu kadar para verecek. Bir de arttırırsa bu temettüleri geçen senelerde yaptığı gibi o zaman tadından yenmez.

Özgürlük fonumun en son geldiği büyüklük net 589,72 TL oldu. Yavaş yavaş, ilmek ilmek örmeye devam ediyorum fonumu.

Toparlarsam…

Bu alımla birlikte İş Bankası grubundan hisse seçimimi tamamlamış oldum. Artık daha fazla bu gruptan hisse almayacağım.Diğer 3 hissemi başka gruplardan seçeceğim. Buradaki paylarımı arttıracağım. Ayrıca maaşımdan daha fazla alım da yapmayacağım çünkü bu ayı tamamladım, ekstra param kalmadı. Bilançoların gelmesini bekleyip yeni alımlarıma bakarım artık.

Siz ANHYT hissesi biriktiriyor musunuz? Temettü hissesi olarak ne düşünüyorsunuz ANHYT hakkında?

Saygılar.

İlk Yorumu Siz Yapın

Yorumunuzu Ekleyin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.