Neden ISCTR Portföyümde?

Portföyümde neden ISCTR var? Bir yorumda sorulmuştu. Bu soruyu ben de sık sık kendime soruyorum. Zamanında neden aldığımı ve şu an neden tutuyor olduğumu düşündüğümde, aslında yatırımcı olarak nereden nereye geldiğimi gösterdiğini farkettim. Bu sebepten paylaşmak istedim. Eminim herkes kendinden bir parça bulur.

art-1301872_1280
Neden ISCTR Portföyümde?

İş Bankasıyla aramda bir bağ var. İlk kumbaram, ilk hesabım, ilk sigortam, ilk yatırım hesabım, kredi kartım. Liste uzayıp gider…

Kendimi bildim bileli banka olarak onu kullanırım.  Fakat tabiki hisseyi almamdaki sebep bunlar değildi zamanında.

Neden ISCTR?

Eskiden trade yapardım. Ya da yapmaya çalışırdım. 4’e alır, 4.20’ye satardım ve para kazandım sanırdım. Sonra yukarı gider üzülürdüm, aşağı gider sevinirdim falan.

F/K’sı hep bana GARAN’dan düşük gelmiştir. Onun için ikisini karşılaştırır ve ISCTR alırdım trade için. Sebebi bu kadar basitti.

Neden Elimde Kaldı?

Bir mail grubunu takip ediyordum. Orada bizlere bilgi veren beyefendi ISCTR’nin 6.60’a düştüğünü (o zamanlar 7 küsürden düşmüştü) tekrar 7 lere çıkabileceğini söylemişti. Benim gözümde dolarlar döndü tabi. %10 alır çıkarım dedim. Tabii öyle olmadı ve hisse düşmeye başladı.

Stop bende ne gezer. Düştükçe aldım. Tuzaktır dedim aldım. Çıkacak dedim yine aldım. 6.60’tan almaya başladım bir baktım hisse 4 küsür olmuş ben hala alıyorum. Buna paçal yapmak deniyor ve şiddetle yapılmaması gerektiği söyleniyor.

Neyse bu arada dolar 4 oldu, ben iki defa temettü aldım. Maliyet 5 oldu. Allahtan çöp hissede değildim. Yoksa insanın ocağı söner. Temettülerle yine hisse aldım tabi.

Ama bu iş böyle olmaz dedim, arada da temettüsü büyüyen hisseleri de araştırmaya başladım.

Toparlayayım

Trade sermayesi de gitti tabi. Saplanıp kaldım. Uzun vadeci oldum. Satıcam satıcam ama şimdi de bakıyorum F/K düşük, kâr artıyor falan. Bir de iki sene belki daha fazla zamandır sat tuşuna basmamışım. Zor geliyor. Sanki kendimi sokağa atacak gibi oluyorum. Ama bunu aşmam lazım galiba.

Eh eğer fırsatını bulursam daha iyi temettü veren ve büyümesini devam ettirecek, şoklara daha dayanıklı bir İş grubu kağıdı ile değiştirmeyi düşünüyorum. Hemen satıp kademeli mi alsam, yoksa kademeli satıp kademeli mi alsam bilemedim. Kafamda deli sorular 🙂 Bu arada bu son yükselişler de dengemi bozdu, onu da sonra yazarım.

Sizin de görüşlerinizi merak ediyorum. Bankadan temettüsü büyüyen hisse yatırımcısına yâr olur mu? Temettüsü için ISCTR tutar mıydınız?

Not: ISCTR’leri portföyümden çıkardım.

Tek Yorum

Yorumunuzu Ekleyin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.