26 Ekim 2016 Hisse Takip Listesi

Herkese Selamlar, Hisse seçim kriterlerimi belirledikten sonra 2016 yılı için izleyeceğim senetleri gözden geçirmenin zamanı geldi. Hedefim tam finansal bağımsızlık. Bunun için de maaşımın tamamını temettülerden elde etmek istiyorum.

ID-100220493
26 Ekim 2016 Hisse Takip Listesi

Takip etmesi kolay olsun diye değişik sektörlerden 10 hisse seçeceğim. Yurtdışında temettü yatırımı yapmak için yeterli parayı kazanana kadar sadece Türkiye’ye odaklanacağım. Eğer gerekli büyüklüğe ulaşabilirsem, yurtdışı yatırım için senet bakmaya başlayabilirim.

Fakat şimdilik hisse seçim kriterlerime göre senet belirlemeye odaklanmakta yarar var. Google Finance’de yaptığım süzme işlemine temettü verme geçmişini ve aynı sektörden hisse sahibi olmamayı eklediğim zaman elimde kalan hisseler aşağıdakiler.

ADEL

İş Yatırım’ın sitesinde faaliyet alanı, “Ağaç cıdarlı kurşun, boya kalemleri ve diğer kırtasiye ürünleri üretimi, bunun için inşaat yapmak, makine ve teçhizat ithal etmek, satın almak, tesisler kurmak ve işletmek, kiralamak, kuruluşlara ve kurulmuş ortaklıklara iştirak etmek, tesislerde imal edilen mamüllerin satışını yapmak, ihracatını yapmak” olarak belirtilmiştir.

Şirket 2005 yılından beri düzenli temettü veriyor yani en önemli kriteri sağladı. Son 5 yılın ortalama Temettü verimi %3,96. Son 5 yılda gelirlerini %26,89,  karını ise ortalama %17,70 arttırmış. Şu anki hisse fiyatı 17,40.

FROTO

İş Yatırım’ın sitesinde faaliyet alanı “Motorlu kara nakil vasıtalarının (kamyon, minibüs, kamyonet, binek otomobil) imalat ve montajı, parçalarının üretimi ve bu ürünlerin satışı ithal ve ihracını” yapmak olarak belirtilmektedir.”  

2004 yılından beri genellikle yılda iki kere düzenli temettü veriyor. Türkiye için alışılmadık bir durum olsada gelişmiş ülke borsalarında yılda 4 kere temettü vermek gelenek haline gelmiştir. Bizde ise genel olarak yılda bir kere temettü verilir. Son 5 yılın ortalama temettü verimi %4,64. Son 5 yılda gelirlerini %16,97, karını ise ortalama %10,78 arttırmış. Şu anki fiyatı 32,70.

EGEEN

İş Yatırım’ın sitesinde faliyet alanı “Kara taşıtlarından kullanılan parça ve komponentlerin imali, dahili ticareti, ithalatı ve ihracatını” olarak belirtilmektedir. Şirket 2007 yılından beri düzenli temettü vermekte.

Son 5 yılın ortalama temettü verimi 4,54. Son 5 yılda gelirlerini ortalama %91,71, karını ise ortalama %32,15 arttırmış. Şu anki fiyatı 221,50. Son yıllarda gelir ve karını muazzam derecede arttırmış.

Bu arada bu kadar istatistik içinde geçmişte olanların kesin olarak gelecekte de olacağını söyleyemem fakat bir ışık tutacağını düşünüyorum.

TOPARLARSAM

Evet elimde olan ISCTR, TUPRS, CIMSA ve HEKTS’a ek olarak almak için fırsat kolladığım senetler aşağıdakiler. Ayrıca mevcut bulunan senetlerimi de arttırmak için de fırsat kolluyor olacağım. ISCTR’de yeterli büyüklüğe ulaştım. Şu an portföydeki ilk alış maliyet tavanımı 3.000 TL olarak düşünüyorum yani ilk alış maliyeti 3.000 TL olduğunda o senetten daha fazla almayacağım. Bu da yaklaşık 21 bin liralık bir ilk alış maliyeti yapıyor. Yani ISCTR hariç diğer senetlerde oldukça yerim var.

Benim planım bu yönde. Peki elinizde bu senetlerden var mı? Haklarında ne düşünüyorsunuz? İyi ve kötü yönlerini paylaşmak ister misiniz? Erken emeklilik ve finansal bağımsızlık için sizin portföyünüzde neler var?

Not: Elimdeki ISCTR, TUPRS, CIMSA ve ISCTR bulunmamaktadır. HEKTS bulunmaktadır (28.12.2018). 

İlk Yorumu Siz Yapın

Yorumunuzu Ekleyin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.