Ağustos 2019 İtibariyle Portföy Durumu

Herkese selamlar.

Portföy durumu açıklamaya bir ay ara vermiştim. Ama ben de çok fena alışmışım. Bu yüzden eski formatta devam edeceğim gittiği yere kadar.

Bu ay her zamanki gibi çok çabuk geçti. Artık kısmetse İngiltere yolu gözüktü. Sanırım iki ay içinde size İngiltere’den yazmaya başlarım. Garsonluk anılarımı paylaşırım. Daha şarap açmayı bile bilmiyorum nasıl garson olacağız onu da anlamadım ama neyse:) Öğrenirim artık. Herşey temettü emekliliği için:)

Bu ay 2019 hedeflerimden birini daha devirdim. 3.000 TL’lik temettü hedefim vardı ve Ağustos 2019 itibariyle 3.283 TL temettü gelirine ulaşarak bunu aştım. Darısı siz temettü emeklisi adayı dostlarımın başına.

Bundan sonra hedefim aslında bir maaş kadar temettü geliri elde etmek. Fakat portföy aşırı hisse ağırlıklı oldu. Artık hedefim 1.000 dolarlık ilk Eurobond’umu almak olacak. Yıl sonuna kadar hisse portföyünün yanına bunu eklemek istiyorum.

Neyse girişte fazla gevezelik etmeyeyim. Yazıda uzun uzun anlatırım.

Hadi başlayalım.

Ağustos 2019 İtibariyle Portföy Durumu

Piyasalarda Son Durum ve Düşüncelerim

Türkiye’de ve Dünya’da eski teraneler devam ediyor. Baktım Haziran’da ne yazmışım diye. Pek bir farkı yok.

Dünya’da ve Türkiye’de her zaman riskler olacak. Fakat sanki şu aralar biraz daha fazla gibi.

Bir yandan diyorum ki “Yiğit, %100 hisse olmaz, artık biraz Eurobond tutman gerekiyor.” Sonra bakıyorum %15-20 temettü verimiyle güzelim şirketleri uzatıyorlar ya da sağlam şirketleri 4 F/K’nın altına satıyorlar. Elim dolar alıp Eurobond almaya gitmiyor:) Yine dönüp dolaşıp hisse senedi alıyorum. Umarım uzattıkları ucuz hisse senedidir diyerek blogun terbiyesini bozmadan yazıya devam edeyim.

Valla hata mı yapıyorum ne ediyorum bilmiyorum. İlerleyen yıllarda görürüz artık. Fakat bundan sonra hazır 3.000 TL temettü hedefimi geçmişken portföyün %10’u kadar bir Eurobond almak niyetindeyim. Tabii yine hisseler aklımı çelmezse.

Piyasalara dönersek;

BIST 100 Ağustos ayını 96.718’den kapattı. Artık bu 90.000 – 105.000 aralığı biraz kabak tadı vermeye başladı. Ucuz hisse almaktan şikayet etmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Ben portföyü oluşturana kadar böyle devam edebilir:) Ama insanın nefsi arada aksiyon istiyor. Ne yalan söyleyeyim…

Bu arada borsada ucuz ya da pahalı diye bir kavram olmadığının da farkındayım. Siz ucuz dersiniz kafanıza bir çakarlar, kendinizi yarı fiyatta bulursunuz. Ya da pahalı dersiniz satarsınız bir bakmışsınız iki katına çıkmış fiyatlar. İşin eğlencesi de burada zaten. Eğer borsa sanıldığı kadar öngörülebilir ve kolay olsaydı, herkes para kazanır, çoğu kişi zengin olurdu. Fakat maalesef öyle bir şey yok.

Dolar ayı 5.83’ten kapattı. Gram altın ise 285TL’den ayı bitirdi. Sanırım bu sene de ev hanımlarına geçileceğim. Neyse doları geçsem yeter. Bir dahaki sene de altını geçeriz diye umuyorum. Bu işler sıra sıra. Sadece altına yatırım yapsaydım belki kısa sürede daha çok getiri elde ederdim ama okuduğum ve öğrendiğim bir çok şeyi öğrenemezdim. Şimdi çok daha güçlü hissediyorum. Tabii öğrenmemiz gereken daha bir ton şey var. Öğrenme sürecimiz hiç bitmeyecek.

İngiliz sterlini ayı 7.09 TL’den kapattı. Brexit muhabbeti Sterlinin değerini düşük tutuyor.

Ağustos 2019 İtibariyle Portföy Durumu

Portföy %100 hisse senedinden oluşuyor ve bu da 54.698 TL ediyor.

Bu da bir yıllık maaşımdan daha fazlasını üç yıldan kısa bir sürede biriktirdiğim anlamına geliyor. Bu işin çok içinde olduğum için bu eşiği atladığımın bile farkına varamamışım. Aslında benim için çok zorlu ve başarılması güç bir durumdu.

Sanırım biraz durum şükretmek lazım.

Ağustos 2019 Portföydeki Nakit Durumu

Portföydeki nakit maalesef tam takır kuru bakır kıvamında. İngiltere’deki hesapta 120 Sterlin oldu. Onu da muhtemelen oraya gidince harcarım. Onun için onu saymaya gerek yok diye düşünüyorum.

Böylece bu ay sonu itibariyle elimde hiç nakit bulunmuyor.

Ağustos 2019 Hisse Senedi Varlıkları

Temmuz 2019’da temettü durumunu gösterir bir tablo yapmıştım. İsteyenler buradan bakabilir.

Hemen klasik tablomu vereyim.

Ağustos 2019 İtibariyle Hisse Senedi Portföyü

Bu aylarda GEDZA pozisyonumu azalttım. AKMGY’den ise tamamen çıktım. Zamanı gelirse tekrar girebilirim.

Bunların dışında VESBE yeni pozisyonum. SODA, YGGYO ve EREGL eklemeye devam ettim. 2019 temettü hedefimi aşmamda bunların etkisi büyük oldu.

HEKTS bedelli sermaye arttırımı açıkladı. Buna mevcut hali ile katılacağım bir aksilik çıkmazsa. 26 Eylül’de Genel Kurul var. İlk genel kuruluma katılmayı düşünüyorum. Müsait olup da gelenler olursa orada tanışabiliriz:)

YGGYO hissedarlara davranış biçimi olarak çok hoşuma gidiyor. Düzenli hisse geri alımı yapıyorlar ve temettü dağıtıyorlar. Tabii gelecekte ne olur bilemem ve alım tavsiyesi olarak da almayın ama keşke sanayi şirketlerimiz de hissedarlarına aynı şekilde davransalar. Düzenli hisse geri alımı yapıp ucuz yoldan benim kârdan payımı ve ortaklığımı arttırsalar ne güzel olur.

BIST o zaman çok daha güzel olurdu.

Bu arada “7 tane ISYAT ne len?” diye sorabilirsiniz. Anlatayım… Maaşımdan acil ödemeleri yapıyorum. Kalan ve bir ayda harcayacağım parayı da günlük faize koyuyorum. O para ile de ISYAT alıyorum. Böyle bir iki lira falan oluyor ama olsun:) Sineğin yağını çıkarmaya devam. Neden ISYAT derseniz ölçmemi kolaylaştırsın diye temettü verimi yüksek tamamen ayrı bir hisse seçmem ve fiyatının düşük olması gerekiyordu. Onun için seçtim.

Portföyde sadece bir adet KOÇ hissesi var ve bu durum beni rahatsız ediyor. Uzun vadeli temettüsü büyüyen hisse portföyünde KOÇ’un sadece %2,47 paya sahip olması kabul edilemez:) Bunu da arttırmanın yollarına bakacağım.

Hisse senetleri hakkında söyleyeceklerim bu kadar.

Finansal Bağımsızlık Portföyünün Diğer Para Birimlerine Karşı Durumu

Şimdi geldik fasülyenin faydalarına. Bakalım portföy diğer para birimlerine ve altına karşı ne yapmış.

Portföy;

  • 9.382 dolar,
  • 7.714 Sterlin,
  • 192 gr altın ediyor.

Gram altın olarak kayıp baya büyük:) En yüksek zamanında 220 gram altını görmüştük. Neyse, biriktirmeye devam.

Şimdi de portföyün tarihsel gelişimini verelim.

Finansal Bağımsızlık Portföyü Tarihsel Gelişimi

Tam 31 aydır hisse senedi yatırımı yapıyorum. Vay be ne kadar da çok zaman geçmiş.Eskiden 8.000 dolar sınırını aşamazdım. Şimdiki sınırım 10.000 dolar. Sanırım biraz uğraştıracak. Ama olsun biriktirmeye ve tasarrufa devam.

Son olarak da grafiği verelim.

Portföyün Dolar TL grafiği

Hahah, sanırım TL karşısında portföyün yaşadığı yükseliş erozyonunu burada daha rahat görebiliyoruz.

Portföyün Temettü Yönünden Değerlendirilmesi

Gelelim portföyü temettü yönünden değerlendirmeye.

Artık öyle bir hale geldim ki portföyden para çekecek olsam çok rahatsız oluyorum. Sanki gelecekte zengin olacağım ama bunu çekerek kendimi kendimi engelliyorum gibi geliyor.

Sanırım durum böyle devam ederse parayı damat yiyecek:) Neyse kendime ilk yüz bini aşınca bir hediye ayarlayacağım.

Yazının başında da bahsettiğim gibi bundan sonraki 12 ay için almam muhtemel 3.000 TL temettü hedefini geçmiş bulunmaktayım. Çok ani ve çabuk oldu. Bunda temettü verimi yüksek hisse senetlerini biriktirmemin etkisi çok büyük. Bundan sonra ayağımı gazdan biraz çekip Eurobond alımı yaparak biraz da dolar getirisi eklemek istiyorum. Gelişme olunca size bildiririm.

Ama hemen olmaz çünkü taşınmak, hele ki başka bir ülkeye taşınmak aşırı masraflı bir iş.

Bu yüzden alımlarıma sembolik olarak devam ederim diye düşünüyorum. Neyse… Lafı çok fazla uzatmayayım.

Finansal Bağımsızlık Portföyünün Temettü Durumu

Tabloda da görüldüğü gibi yıllık temettü gelirim 3.283 TL’ye ulaşmış durumda. Bundan sonraki hedefim bir maaş temettü geliri elde etmek olacak.

Finansal özgürlüğümü kazanmam için gereken günlük TL miktarı 140. Bu da 3.283/140=23,45 günümü çalışmadan temettülerim ile geçirebileceğim anlamına geliyor.

Ya da klasik olarak bundan sonra hiç elektrik, su ve internet parası ödemeyeceğim demektir. Hatta iki adet cep telefonu faturasını bile buna katabilirsiniz. Doğalgazı saymazsak bu temettü tutarı ile bütün faturalarımı ödeyebilirim yani. Doğalgazı ödemek için daha çok fırın ekmek yemem lazım.

Şimdi bir de temettü verimine bakalım. 3.283/54.698=%6 ediyor. Bu oran giderek artıyordu. Fakat ALARK ve GEDZA’nın temettü verimi diğerlerine göre düşük. EREGL ve YGGYO ile birlikte yaptığım alımlarla %6’ya gelmiş oldum.

Ortaya karışık almaya devam edersem bu oran benzer şekilde kalmaya devam eder diye düşünüyorum.

Peki dostlar, sizin temettü gelirleriniz ne alemde. Beni geçtiniz mi? Beni bırakın kendinizle olan yarışta ne aşamadasınız? 🙂

Saygılar.

Not: An itibariyle EREGL, HEKTS, YGGYO, SODA, VESBE, GEDZA, ALARK, FROTO ve ISYAT hisselerim bulunmakta.

25 Yorum

  1. Aydan Deniz Taşkıran demiş ki:

    Yiğit Bey merhaba,

    Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

    Sizi takip etmeye başladıktan tasarruf ve yatırıma başladım.

    Hisselerimi investing.com’dan takip ediyorum, ancak sizin gibi temettü hesaplama tablosu da yapmak istiyorum.

    O tabloyu nasıl yapıyorsunuz?

    Bununla ilgili yazınız varsa iletebilir misiniz, ben aradım ancak bulamadım.

    Deniz

    Eylül 1, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Deniz Bey,

      O tabloyu excel kullanarak yapıyorum. Bir sütunda hisse adedi oluyor, diğer sütunda da hisse adedi * hissenin net temettüsü oluyor. Bu kadar 🙂

      Bir dahaki sefer kendi excel tablomu da atarım.

      İyi günler dilerim. Saygılar.

      Eylül 1, 2019
    • Aydan Deniz Taşkıran demiş ki:

      Merhaba,

      Cevabınız için teşekkür ederim.

      investing.com’da hisse bilgilerine baktığımda belirttiğiniz ‘hissenin net temettüsü’nü bulamadım.

      Onun için belirli metriklerimi birbirine mi bölmek gerekiyor?

      İyi günler.

      Eylül 1, 2019
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Deniz Bey,

      Temettü hesabı için ve mali tablolar için ben ücretsiz olan İş Yatırımın sitesini kullanıyorum.

      http://www.isyatirim.com.tr/

      Burada Analiz kısmına girin hisse seçiniz var. Hissenin kodunu yazın. Hissenin bilgileri gelir. Orada sermaye arttırımları ve temettüler kısmı var. Oraya girerek de temettü gerçekleşen planlanan kısmına tıklayın.

      Burada geçmiş brüt temettüler var. Bunlardan (istisnalar hariç) %15 temettü stopajı düşerek hesap yapmalısınız. Ben excelde =hisse sayısı*brüt temettü*0,85 formülünü kullanıyorum.

      Saygılar.

      Eylül 1, 2019
  2. hemedo demiş ki:

    yiğit bey merhaba 2014 2016 yılları arasında 120bin liramı 60 bine indirdim borcumu da verince 30 bin kaldı o hesabı uykuya aldım çok kızmış öfkelenmiştim 2017 kasımında de ani bir karar aldım bankaya gittim 41000 ihtiyaç kredisi çektim önce ev aldım sattım 48 bin oldu o parayı borsaya yatıracaktım etrafımda birileri olsa da tecrübelerinden yararlansam azcık borsa ile ilgili bilgi sahibi olsam diye yakınırken tweeter aklıma geldi rastgele borsa yazdım çıkan sonuçlardan en popülerleri takibe başladım okudum okudum okudum tamam azcık bu işten anladım dedim (çok faydalı değerli kişiler var bunların yaptığını bana hicbir aracı kurum yapmadı size ve bütün tweeter ustadlaruna teşekkür ediyorum)bu arada tüm parayı saraya yatırdım %100 kazandım tabi incesi %50 zarar etmiştim eski hatalarimi yapmadım şirkete güvendim ve bekledim sonra gerelde iyi bir para kazandım hissem bir yıl dolmadan 132.000 oldu iyice havalara girdim aselsi 32 den aldım param resmen eridi sonra 74bin 107 bin arası gitti geldi 2 yil boyunca kredi borcunu ve kredi kartı borcunu bu hesaptan borsadan kazandigim parayla ödedim bu yaz borçları sıfırladım ve 2.5 yılda param 86bin tlye geldi uzun vadeyi hiç başaramadım iyi bir orta vadeci olduğuma inanıyorum iyi geceler ingilterede size basarilar diliyorum

    Eylül 1, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Hemedo,

      Roller-coster gibi bir yatırım serüveni yaşamışsınız. Umarım bundan sonra daha düzenli olur:)

      Yardımcı olabildiysem ne mutlu ama üstad değilim. Ben de sizin gibi öğrenmeye çalışıyorum.

      Saygılar.

      Eylül 1, 2019
  3. Kenan demiş ki:

    Yiğit Bey ikimizinde aynı tarihlerde yakın büyüklüklerde portfoyleri olmuş hep.Ben de kayıt ediyorum 2016’dan beri gerçekten çok motive edici.

    Eylül 1, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Kenan Bey,

      Gerçekten de kayıt tutmak çok önemli. Başarı ve başarısızlıkları çok net görüyorsunuz. Ben de 31 aydır tutuyorum. Bakalım nereye kadar gidecek.

      Saygılar.

      Eylül 1, 2019
  4. Cüneyt demiş ki:

    Yiğit bey merhaba,
    Başarılar diliyorum.
    Temettü verimi bende (%13) daha yüksek olduğu için temettü gelirim 3000 TL gibi.
    İleride nakit akışlarindan daha iyi faydalanmak için Ereğli ye odaklandim. Gelecekte getireceği temettülerle Özkaynak karlılığı yüksek şirketlere yatırım yapmayı düşünüyorum.

    Eylül 1, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Cüneyt Bey,

      Öncelikle tebrik ederim. 3.000 TL temettü geliri az değil. Portföyün büyümesini de görmek için yüksek temettünün yanında arada temettü dağıtmak yerine daha çok yatırım yapan şirketleri de tercih etmek lazım.

      Tabii ben başladığımda bu sevide EREGL’de satmıyorlardı:) O yüzden bir şey diyemiyorum.

      Bol kazançlar dilerim.

      Saygılar.

      Eylül 1, 2019
  5. ozkan demiş ki:

    ingilterede iyi sanslar, siz ve aileniz icin hayirli olsun.

    spesifik hisse bazli soru yorum yapmak istemiyorum (Neden TOASO degil de FROTO gibi) ancak bir hissenin 44% agirliga sahip olmasi rahatsizlik vermiyor mu hic? (bilmiyorum siz ne dusunursunuz ama) HEKTS’in cok da ucuz olmadigini dusundugum bir fiyatta hem de..

    gecmiste cok ciddi yukselis yapmis bir hissenin +80% yer tuttugu bir portfoyde rebalancing yapmamis ve bu hissenin dususu sonrasi $ bazli 60% kardan zarar yasayarak pozisyonu kapatmis bir insan olarak soruyorum bunu. bir hissenin portfoyde agirligi yuksekken, karar alma mekanizmam icinde duygularimin mantigima karsi avantajinin yukseldigini hissettim ben zamaninda..

    Eylül 1, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Özkan Bey,

      İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

      Bu zamana kadar hep satım yapmadan maliyet düşürmeyi denedim. Ama hisse fiyatı arttığı için oran pek değişmedi.

      Rahatsız ediyor mu? Etmiyor mu desem yalan olur. Ama portföy daha küçük. O yüzden riski almaya değer buldum. Patlarsam büyük patlarım, onun da farkındayım:)

      Saygılar.

      Eylül 2, 2019
  6. Temettücü demiş ki:

    Merhaba,

    Nakit hesabınızdaki faizlerle ISYAT aldığınızı belirtmişsiniz, neden bileşik faizin gücünden yararlanmak yerine ISYAT alıyorsunuz?

    Avantajı nedir?

    Eylül 2, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Temettücü,

      Faizin bileşik gücünden yararlanmak iyi bir fikir. Onu da yapabilirdim.

      Fakat ben bunun yerine hem kendime böyle küçük tasarruflarla da belli bir temettü gücüne ulaşılabileceğini göstermek hem de temettünün bileşik getirisinden faydalanmak istiyorum.

      Saygılar.

      Eylül 2, 2019
  7. Yasemin demiş ki:

    Yiğit Bey merhaba,
    Benim hayalim de temettü emeklisi olmak, 30 yaşındayım, 3 yıldır borsa ile ilgileniyorum ve şimdi temettü hisselerine yatırım yapmaya başladım. Yolculuğum sizinkine benziyor biraz 🙂 Bir şey merak ettim, neden ISYAT’a daha çok yatırım yapmıyorsunuz? Diğer hisselerinizden çok daha yüksek temettü verimi var bildiğim kadarıyla.
    Yazılarınızı keyifle takip ediyorum, bol kazançlar dilerim.
    Yasemin

    Eylül 2, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Yasemin Hanım,

      Öncelikle temettü emekliliği için yatırıma başladığınız için sizi tebrik ederim. Umarım bu hedefinize ulaşırsınız, ulaşırız.

      Sorunuza gelirsek. Benim yatırım stratejim temettüsü büyüyen hisse yatırımı. Bu da şirketlerin yatırım yapıp büyümeleri, kanalan tutarı ise temettü dağıtmaları ile oluyor.

      Ama bu kadar kısa da anlatılmaz takdir edersiniz ki. Blogda bunu sık sık tekrarlıyorum. Eski yazıları karıştırırsanız denk geleceksiniz.

      Saygılar.

      Eylül 2, 2019
  8. cüneyt yılmaz demiş ki:

    “Peki dostlar, sizin temettü gelirleriniz ne alemde. Beni geçtiniz mi? Beni bırakın kendinizle olan yarışta ne aşamadasınız?”
    Yiğit Bey merhaba!
    tatlı serzenişinize ancak bugün cevap verebileceğim.

    tarih hisse maliyet adet tutar cari fiyat cari tutar temettü K/Z
    6.3.19 EREGL 7,7700 728 5.656,56 6,41 4.666,48 330,00 -990,08 ₺
    31.5.19 GEDZA 4,8500 535 2.594,75 5,33 2.851,55 256,80 ₺
    10.6.19 ERBOS 15,6600 140 2.192,40 18,44 2.581,60 389,20 ₺
    8.7.19 SODA 6,0600 660 3.999,60 5,52 3.643,20 -356,40 ₺
    19.8.19 EGEEN 470,40 5 2.352,00 463,3 0 2.316,50 -35,50 ₺
    19.8.19 DOLAR 5,6840 400 2.273,60 5,84 2.326,00 62,40 ₺

    NAKİT 1.247,75
    TOPLAM 330,00 -673,58
    YAT. SERMAYE 20.316,66
    SON SERMAYE 19.643,08

    yukarıdaki tabloda görüldüğü üzere mart ayında başladığım temettü yolculuğuna, her ay düzenli alımlara -nisan ayı maalesef ara verildi- devam etmekteyim. Mart ayında 1204 tl ile 135 lot eregl alarak başladım. Tabloda lot miktarları her ay alımda total olarak yazılmaktadır. Ağustos sonu itibariyle yatırıma ayrılan sermaye 20,316,66 tl olmuşken cari fiyatlarla son sermaye 673 tl zararla 19.643,66 tl dir. Yılmak yok yola devam. sizinle yarış halinde olduğumu hatırlamışsınız yazının sonundaki cümlenizden anlamışımdır efem. Tatlı rekabet çok güzel oluyor bende hırs ve kosantre sağlıyor. Yakın takipteyim. Hoşcakalın.

    mart sonu yatırım değeri : 1 204 tl
    nisan sonu yatırım değeri : 1 204 0 tl
    mayıs sonu yatırım değeri : 4 983 tl
    haziran sonu yatırım değeri : 8 520 tl
    temmuz sonu yatırım değeri : 12 410 tl
    ağustos sonu yatırım değeri : 20 316 tl

    Eylül 3, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Cüneyt Bey,

      Portföylerimiz hemen hemen benzer. Uzun vadeli yatırıma yeni başladığınız için maliyetler biraz yukarı kalmış. Ama şirketlerimizin bacaları tütüyor. Kâr etmeye devam ediyorlar.

      Ben mesela belli bir ayda hiç para ayıramayacaksam bile hiç olmazsa 100 TL yatırıyorum, böylece alışkanlığımı bozmamış oluyorum. Maksat temettüler biraz daha artsın.

      Size bol kazançlar dilerim o zaman. Yarışa devam:)

      Saygılar.

      Eylül 4, 2019
  9. Bora Bostan demiş ki:

    Yiğit Bey Merhaba,

    Öncelikle sizi bir süredir takip etmekteyim ve benim gibi insanları gördükçe ve bu yolda yalnız olmadığımı görmek güzel.

    Portföyünüzü ve düşüncelerinizi gayet mantıklı ve benim portföme benzelik gösteriyor (HEKTAS hariç). Ayrıca ISYAT konusunda fikirlerimi sizinle paylaşmak istedim. Bir süredir portföyünüze eurobond eklemek istediğiniz belirtip buna cesaret edemediğiniz görüyorum. Burda belirtmek istediğim nokta ISYAT gibi yatırım portföyü yöneten şirketlere daha çok ağırlık vermeniz. Bu gibi şirketler KAP’a haftalık olarak verdikleri haftalık raporlarda da göreceksiniz ki portföylerinde eurobond içermekte. Eh bu noktada şirketin kârı demek yatırımcının da kârı demek.

    Başarılar.

    Bora

    Eylül 4, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Bora Bey,

      Benim de bu yolda yalnız olmadığımı görmek çok hoşuma gidiyor. Sizlerden güç alıyorum. Bu yüzden desteğiniz için teşekkür ederim.

      Aslında Eurobond almamam cesaret edememekten değil de param olmamasından kaynaklanıyor. Zaten düşük faiz ile de Eurobond almam:)

      ISYAT’ın yanında aslında Eurobond fonları da var alınabilecek. Bakalım zaman ne gösterecek.

      Saygılar.

      Eylül 4, 2019
  10. Engin demiş ki:

    Merhaba Yiğit Bey,
    Çok faydalı bir blog, tebrik ederim.
    Portfoyünüzün tarihsel gelişimini verirken, toplam olarak eklenilen sermayenin yani maliyetin de dolar bazlı rakamını eklerseniz faydalı olur diye düşünüyorum, ne dersiniz?

    Eylül 15, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Engin Bey,

      Blog sürekli gelişen bir organizma gibi. İlk açtığımdan beri üç sene geçti ve sürekli bir şeyler ekliyorum. Başladığımda ne kadar çok eksik olduğunu gördükçe hayret ediyorum.

      Ama hayat da böyle değil mi?

      Önerinizi gerçekleştirmek çok hoş olur. Ama artık bu mali yılın sonuna geldik. Ocak’tan itibaren bunu yapmak daha uygun olacak.

      Teşekkür ederim.

      Saygılar.

      Eylül 16, 2019
  11. yasir demiş ki:

    yiğit bey merhabalar daha doğrusu hayırlı sabahlar sonunda bende kendi portföyümü oluşturma aşamasında büyük engeli aştım inanın haftalardır hisse seçiminde zorluk yaşıyordum. neyse ki kararımı verdim şunu da öğrendim KARARSIZLIK FELAKET BİRŞEY …
    bu ay itibariyle 2500 tl lik bir portföy ile bende nasipse temettü yolculuğuna başladım. Allah sonumuzu hayır etsin
    11.95 fiyattan KORDSA 100 lot alındı
    3.45 fiyattan PETKM 100 lot alındı.
    6.87 fiyattan NUHCM 135 lot alındı.
    2.61 fiyattan ULUUN 6 lot 🙂 alındı.
    bu ULUUN daki miktar sizi güldürmesin günlük haftalık elimde olan bozukluklar ile devamlı almayı düşünüyorum. kendime şöyle bir strateji belirledim İNŞALLAH YAPARIM. mesela avm ye mi gittim karnımmı acıktı. sanki yedim diyip o gun yahut ertesi gün hemen 20-30 liralık uluun alıcam. ay sonu bi bakmışsın uluun 100 lot olmuş. 🙂 Şirketleri seçerken aşırı titiz davrandım. en fazla 2-3 hisse daha eklemeyi düşünüyorum. (İSDEMİR-ENKAİ-VE 1 adet KOÇ hissesi) Hedeflerim büyük inşallah içimde ne zaman yatırım hissi azalsa şaka yapmıyorum sizin geçmiş yazılarınızı okuyorum. tasarruf yazılarınız aylık portfoy yazılarınız adeta bana ışık tutuyor. umarım bu yolda çok tökezlemeden iyi kötü gideriz. Ayrıca sizin aylık portfoy paylaşımlarınızda yapmış olduğunuz investing görselini bulana kadar göbeğim çatladı. ama yaptım bende 🙂 sizinkinin aynısı hemde türkçesi 🙂 Saygılar sunuyorum.

    Eylül 21, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Selamlar Yasir Bey,

      Sonunda karar verip tasarrufa ve yatırıma başlamanıza çok sevindim. Biraz uzun sürdü ama başlamak bitirmenin yarısıdır:)

      Aşırı kendinizi sıkmadan, zamanının geçtiğini de fark ederek biriktirmeye başlamak lazım. İlk yapılacak şey gereksiz şeylere para harcamamak. Zaten böylece kazanacaksınız. Sonra bununla yatırım yaparak iki kat kazanacaksınız.

      Hisselere bir şey demiyorum. Zaten öğrendikçe, hisseleri tanıdıkça, yatırımı anladıkça kendi portföyünüzü oturtursunuz. Benim üç yıl oldu ama hala portföy oturmaya çalışıyor.

      Yeter ki okumaya ve araştırmaya devam edin.

      Bu arada bu yazdıklarımın size yardımcı olması beni çok mutlu ediyor. Umarım hep birlikte hedeflerimize ulaşırız.

      İyi günler ve bol kazançlar dilerim.

      Saygılar.

      Eylül 21, 2019

Yorumunuzu Ekleyin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.