HEKTS 2019 Temettüsü Üzerine

Herkese selamlar. HEKTS bir yıllık aradan sonra 2019 yılında tekrar temettü vermeye başlayacak. Portföyümün bel kemiğini oluşturduğundan dolayı temettü gelirime de büyük bir etkisi olacak. Daha somut olarak anlatmam gerekirse 650 TL’lik ek temettü geliri bana 4,5 günlük ek özgürlük kazandıracak.

2019 Hedeflerimden biri olan 1.600 TL temettü geliri elde etme hedefimi de daha şimdiden geçerek 2.000 TL’yi aşmama sebep olacak.

Normalde HEKTS hakkında, yıllık bilanço ve faaliyet raporu yayınlandıktan sonra bir yazı yazıyorum. Bu sene de hakkımı temettü açıklamasından sonra kullanmak istedim.

Önce geçmiş temettülerinden başlayıp niye temettüyü kestiğini tespit etmeye çalışacağım. Daha sonra da 2019 temettüsüne bakıp bir kaç şey karalayacağım.

Hadi başlayalım.

ID-100215611
HEKTS 2019 Temettüsü Kaynak:

HEKTS Geçmiş Temettüleri ve 2018 Temettü Dağıtmama Kararı Üzerine

HEKTS’ın kâr payı dağıtım stratejisini ve dönüşümünü anlamak için geçmiş temettülerini incelememiz gerekiyor. Bunun için İş Yatırım’ın sitesinden aldığım temettü geçmişi üzerinden devam edeceğim.

Ekran Resmi 2019-03-07 11.57.50
Kaynak: İş Yatırım – HEKTS Temettü Verileri.

Görüldüğü gibi HEKTS’ın nakit temettü dağıtma oranı 2007’den beri neredeyse her sene %80’in üzerinde olmuş. Bu da normalde şirketin kârının çoğunu hissedarları ile paylaştığını ve yatırıma daha az kaynak aktardığını gösteriyor.

Sonuç olarak da normalde daha az yatırım daha az kâr artışı anlamına gelir. Hiç yatırım yapmaması ise normalde kârın hiç artmaması demektir.

Fakat HEKTS’ta bir istisna olmuş. Bu yüksek temettü dağıtma oranına rağmen şirket net kârını arttırmaya devam etmiş.

Ekran Resmi 2019-03-07 12.09.26
Hektaş Net Kâr Değişimi

Görüldüğü gibi özellikle 2013 yılından itibaren net kâr artışı sürekli hale gelmiş. Bu da 2018 yılına kadar temettülerde ciddi artışlara sebep olmuş. Fakat yüksek nakit temettü dağıtma oranıyla.

2012 yılında 0,14 TL olan brüt temettü 2017 yılında 0,3805 TL’ye kadar çıkmış.

Peki nakit temettü dağıtma oranı sürekli %80’in üzerinde gezerken, yani şirket kârının çoğunu dağıtırken ve çok azını bünyesinde tutup yatırımlara aktarırken bu kâr artışını nasıl sağlamış?

Çünkü teoride, şirket kâr eder, ettiği kârı dağıtmayı ya da dağıtmamayı seçer. Dağıtmadığı kâr ile belli bir özsermaye kârlılığında yatırım yapar ve böylece daha fazla kâr ederek piyasa değerini arttırır. Hepsini dağıtırsa sürdürülebilir bir net kâr artışı sağlayamaz.

HEKTS bunun istisnası. Bana göre bu yüksek temettü dağıtma oranına rağmen sağlanan kâr artışının bir kaç sebebi var.

İlki; sattığı ürünlerin çiftçinin maliyeti içinde çok az yer tutması ve fiyat hassasiyetinin diğer maliyet unsurlarına göre daha az olması. Bunu çeşitli raporlarda görüyoruz. Gübre ve ilacın çiftçi giderlerinde %5 civarında maliyet payı olduğunu okumuştum. Fakat raporu bulamadım. Bilen varsa ve eklerse çok makbule geçer.

Yani şirket sattığı malların fiyatını enflasyon oranında hatta daha fazla arttırabiliyor. Bu da aynı işletme sermayesi ile daha çok para kazanması anlamına geliyor.

Warren Buffett’ın mektuplarını okuyanlar See’s Candy şirketini iyi bilirler. Warren Buffett’ın maliyet artışı olmamasına rağmen şekerlere sürekli zaman yapıp kârını arttırması meşhurdur.

HEKTS özelinde ise enflasyonun maliyetlere yansıtılabilme lüksü önemli bir avantajdır. Sonuçta bunu yansıtamazsanız yani fiyat arttırınca talep azalırsa kârınız düşebilir. Neyse çok uzatmayalım…

İkincisi de; finansmanın özkaynaklar yerine daha çok borçla karşılanmak istenmesi.

Ekran Resmi 2019-03-07 13.50.33.png
Hektaş Kısa + Uzun Vadeli Borçlar

Kârın çoğunu dağıtırsanız ve daha çok işletme sermayesine ihtiyacınız varsa tabii ki bunu borçla karşılarsınız. Gayet normal.

İtiraf etmeliyim ki beni en çok endişelendiren kısımlardan biri de artan borçluluktu.

Bu borçlar karşılıksız değil tabii ki. Bunu da bilançodan açıklamaya devam edelim.

Ekran Resmi 2019-03-07 13.54.49
Kaynak: İş Yatırım. HEKTS Dönen Varlıklar

Görüldüğü gibi şirketin dönen varlıkları yeterli. Fakat bunun çoğu Ticari Alacaklardan ve Stoklardan oluşuyor.

Bu son zamanlarda sıkışan ekonomik durum, artan faizler ve kredi maliyetleri sebebiyle biraz sıkıntı yaratmıştı.

HEKTS’ın 2018 Finansal raporunun 31. sayfasında şöyle bir şey var:

Ekran Resmi 2019-03-07 16.25.24
Hekts Ticari Borçları

Görüldüğü gibi ticari iç borçlarda vade 32 gün, dış alımlarda da 59 gün.

Şimdi de şirketin sattığı mallara bakalım:

Bu da finansal raporun 30. sayfasından ticari alacaklara bakalım:

Ekran Resmi 2019-03-07 16.38.17
Hektaş alacak vadesi

Görüldüğü gibi 2017’de 188 gün olan alacak vadesi 240 güne çıkmış. Her ne kadar bu satışlar için %32 gibi bir TL faizi uygulasa da 32 gün vadeli aldığı malları 240 gün vadeli satması bir işletme sermayesi ihtiyacı doğuruyor.

Faizlerin yükselmesi de bunu arttırıyor.

Buraya kadar anlatılanları tekrar edersem, şirket son yıllarda düzenli kâr artışı elde etmiş. Bunun çok büyük kısmını hissedarlarına dağıtmış. Temettüsünü ve işletme sermayesi ihtiyacını hem ürünlerine zam yapabilme yeteneği sayesinde hem de yüksek kısa vadeli borç alarak karşılayıp sürdürmüş.

Yılardır HEKTS tutmama rağmen bu borç işi kafamda soru işaretiydi. Ancak Warren Buffett’ın mektuplarını çevirdikten sonra dağıtılmamış kârları, işletme sermayesi ihtiyacını ve özsermaye kârlılık oranı kavramlarını pekiştirdikten sonra düşünceyi oturtabildim.

Bu yüzden de şirketin 2018 yılında temettü vermeyerek yatırımlarını finanse edeceğini duyunca bunu olumlu karşıladım. Büyüme hedefini de KAP’a 07.03.2018 tarihinde yaptığı açıklama ile ilan etmiş oldu. 

Sonra da HEKTS’ın temettüsünü kesmesi ile ilgili bir yazı yazdım. Temettüsü büyüyen hisse senedi portföyümün en büyük oyuncusuydu ve temettü vermemeyi seçmişti. Fakat yüksek özsermaye kârlılık oranı ile yatırım yaptığı sürece benim için sorun yoktu. Zaten temettü ile yine HEKTS hissesi alacaktım. %15 vergi ödeyip temettüyü alıp tekrar aynı hisseden almaktansa, şirketin doğrudan bu parayı bünyede tutması, yatırım yapıp ortaklık değerimi arttırması daha iyiydi.

Öte yandan portföyümden alacağım yıllık temettü miktarı düştü, temettüsü büyüyen hisse portföyünde neden HEKTS olduğu bütün yıl boyunca soruldu. Sonuçta kendimi temettüsü büyüyen hisse yatırımcısı olarak tanımlıyordum ama portföyün yarısı temettü vermiyordu.

Fakat ben tutmaya devam ettim.

Bu arada HEKTS tabii ki yerinde durmadı. Süre içinde fiyatları aşırı dalgalandı.

Ekran Resmi 2019-03-07 14.26.55
Hektaş Yıllık Fiyat Grafiği

Kısa vadede sanki hisse senedini alım tavsiyesi vermişim gibi ara ara kulaklarım çınlatıldı.

Tabii ki kabul ediyorum, 12 TL’den alan bir insan için 9.00 TL’nin altına inmesini görmek ve aylarca sabretmek zor olabilir. Özellikle ne yaptığını bilmiyorsan.

Ama başta da dediğim gibi herkes stratejisini kendi kurmalı. Ayrıca tarihi zirvesinden doğrudan toplu alım yapmak da benim cesaret edemeyeceğim büyük bir yürek ister.

Benim toplama yöntemim ise şöyle olmuştu:

Seneler önce başladığımda alımlarımı 2.5 TL’den yapmaya başlamıştım. Önce 5 TL’den hisse sayısını ikiye katladım. Benim için çok büyük cesaret isteyen bir şeydi. Gören de 500 binlik portföyümüz var sanacak:) Ama herkesin parası kendine kıymetli.

En son yıl içinde 9.80 TL civarlarında yine ikiye katladım ve beklemeye geçtim. Ortalama maliyetim 5.50 oldu. Arada sırada da onar lot falan almışımdır.

Yıl içinde 8.00 TL’lere düşünce üzülmedim mi? Hayır, gram üzülmedim. Çünkü Berkshire Hathaway Başkan Yardımcısı Charlie Munger şöyle diyordu:

Hisse senedi piyasasının zaman zaman düşmesi doğaldır. Kötü bir piyasadan kaçınmak için geliştirilmiş bir sistem de yoktur. Piyasa zamanlaması yapmadan bunu yapamazsınız ki bu da çok ahmakça bir davranıştır. Mucize beklemeden, istikrarlı tasarruf yaparak muhafazakar yatırım yapmak gidilecek tek yoldur. 

Joel Greenblatt ise ekliyor:

Kısa vadede Bay Piyasa hisse senedi fiyatlarını belirlerken duygusal olsada, uzun vadede fiyatı belirleyen şirketin gerçek değeridir.

Yani bir yıl hatta iki yıl hisse senedi fiyatlarının nereye gideceğini bilemezsiniz. Kimse bilemez. Ama yeterince uzun vadede şirketin gerçek değeri arttıkça, bu eninde sonunda fiyata yansır.

Tabii ki tamamen yanlış düşünüyor ve değerlendirme yapıyor olabilirdim, olabilirim. Bu da zaten geçenki yazıda belirttiğim gibi portföyümün %42’sini kaplayan bir şirketin kötü performans göstermesi ve portföy getirisini berbat etmesi anlamına gelir:)

Bu da ihtimal dahilinde.

HEKTS’ın 2019 Temettü Kararı

Açıkça söylemek gerekirse, şirketin bu sene temettü dağıtmasını beklemiyordum.

Bunun ilk sebebi şirketin kısa vadeli çok borcu olmasıydı. Kişisel olarak borçlu olmaya uyuz oluyorum. Sıfır borçlu olmak bana inanılmaz rahatlık veriyor.

Şirketlerim içinde aynısını düşündüğümden HEKTS’ın kârı dağıtmayarak borç ödemesi gerektiği fikrine kendimi alıştırmıştım.

Tabii tek neden de bu değil. İkincisi de şirketin alacaklarını tahsil süresinin uzaması ve arada kalan miktarı banka kredisi, finansman bonosu gibi şeylerle karşılamaya çalışmasıydı. Faizle borç alıp bana ödeme yapacağına kârı bünyede tutması ve işletme sermayesi olarak kullanması işime geliyordu. Özellikle de yüksek kredi faizinin olduğu dönemlerde…

HEKTAŞ benim beklentimi boşa çıkardı ve hisse başı brüt 0,50 TL temettü ödeme kararı açıkladı. 

Her ne kadar gönlümden temettü dağıtmamasını geçirsem de 0,50 TL temettüyü hoş karşılıyorum.

İlk olarak yıllık temettü gelirim 650 TL artmış oldu. Bu da yaklaşık 5 günlük bir özgürlük kazandığım anlamına geliyor.

İkinci olarak nakit temettü dağıtma oranının %36’da tutulmuş olması temettünün sürdürülebilmesi için büyük bir avantaj. Takip ettiğim yabancı blog yazarları genelde %30-60 arasını uygun buluyor.

Hem temettünün sürdürülebilmesi açısından güvenlik marjı yaratıyor hem de kârın çoğunu dağıtmayarak yüksek özsermaye kârlılık oranı ile değerlendirebiliyor.

Hektaş’ın beş yıllık ortalama özsermaye kârlılık oranı %34,64. Son yıl ortalaması ise %54,12.

Yani bu şartlarda yatırım yapıp dağıtmadığı kârını değerlendirirse başımın üstünde yeri var.

Brüt 0,50 kuruş temettü ise şirket bana 759 TL temettü vereceği anlamına geliyor. Bunun %15’ini yani 113 TL’si ile vergi ödeyeceğim. Gerisini yine yatırıma yönlendireceğim.

Toparlarsam

Sonuç olarak; HEKTS’ın %36’lık nakit temettü dağıtma oranı ile temettü vermesi hissedar dostu olduğunu tekrar teyit etmiş oldu.

Fakat ben olsam önce borçları ödemeyi ve finansman giderlerini düşürmeyi tercih ederdim. Ama nakit akışı güçlü çoğu şirket borcu olsada temettü ödemeyi seçiyor (abartmadan tabii). Nakit temettü dağıtma oranı %80 üzeri olsaydı benim için endişelenmeye başlama zamanı gelirdi.

Şu an ise portföyün açık ara en büyük oyuncusu HEKTS. Temettü kararıyla da en çok temettü veren oyuncusu koltuğuna da oturdu.

Son olarak hisse fiyatı 11 küsürlere gelmişken bir kez daha hatırlatayım. Herkes stratejisini belirleyip kendi kararını kendi vermeli. Bunu lütfen yatırım tavsiyesi olarak anlamlandırmayın.

Eğer şirket ile şimdi ilgilenmeye başladıysanız neden özellikle 8.00 TL’ye düştüğünde değil de 11’lerin üzerine çıktığında ilgilenmeye başladığınızı ve her yerde bahsedildiğini kendinize sorun.

Ben ortağı olduğum şirketi çok yakından takip etmeye devam edeceğim.

Saygılar.

Image courtesy of vectorolie at FreeDigitalPhotos.net

21 Yorum

  1. Özcan AKKAYA demiş ki:

    Teşekkürler,

    Mart 7, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Ben teşekkür ederim Özcan Bey:)

      Mart 7, 2019
  2. Teşekkürler, Ağzınıza sağlık.

    Portföyümdeki en çok oran EGEEN den sonra HEKTS a ait. 2018’in başından itibaren biriktirmeye başladım, zaten yatırım yapmayada öyle başladım, 9.6 ortalamam oluştu. Ben şirketin değerini belirledim kafamda sizinde dediğiniz gibi fiyat dalgalanmlarına bakmaksızın her yerden almışımdır. HEKTS ı ekside gördüğüm her gün biraz daha ekledim. İlk başta temettü vermese daha iyi olur diye düşünüyordum. Fakat temettü vermesi hem dediğiniz gibi hissedar dostu olması, acaba hem de 2019 beklentileri iyi mi sorusunu kafamda oluşturdu…

    Tekrardan ellerinize sağlık…

    Mart 7, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Mustafa Bey,

      Yorumunuz spama düşmüş onun için görmemişim. Şirketleriniz çok güzel. Bunlara dalgalanmalarda tutunabilme sabrını göstermeniz daha da güzel olmuş.

      Temettü konusunda Oyak Yatırım hariç herkesi şaşırttı sanırım. Çünkü onlar 0,40 TL temettü ödeyebilir raporu vermişlerdi. Hayırlısı olsun.

      Bol kazançlar dilerim.

      Saygılar.

      Mart 18, 2019
  3. Yasir demiş ki:

    Ellerinize kollariniza aklınıza sağlık bir hisse için bu kadar çalışma yapınca insan ister istemez sahipleniyor hisseyi halbuki hepi topu 1000 kusur lotunuz var düşünüyorum da binlerce on binlerce lotu olanlarda böyle bir çalışma yapsalar hataların birçoğu yapılmamış olur Anadolu insanının tabiriyle inciğini cıncığını yazmissiniz işte bende sizden böyle çalışmalar bekliyorum al-sat tavsiyesine girmekten crkiniyorsunjz farkındayım ama şirketleri bilmek tanımak lazım herkes yapamıyor bunu ben mesela alacağım şirketin önce internet sitesine girerim ardından kap tan bilancolarina bakarım (borç ne durumda hasılat-kar, finansman gelir_gideri) bunlar dışında bildiğim birşey yok ha bide mynet ten geçmişteki temettü oranları nasılmış onlara bakıyorum kendim de hala bir türlü portföyü oturtabilmis değilim Petkim vardı 2 hafta önce postaladim iyiki yapmışım şuan yerlerde ama ümidim var tekrar girerim(YTD) 😉 TRAKYACAM bekliyorum temettüsünü Eczacıbaşı ilaç araştırıyorum nuhcm araştırıyordum sizde de görünce tatmin oldum en kısa sürede girecem onada uzun soluklu aslına bakarsanız (nuhcm-akcns-cimsa) arasında kafam çok gitti geldi. Fmizp bekliyorum arastirmanizi öneririm bimas uygun ani gozluyorum onuda portföye eklicem inşallah YTD YTD YTD saygılar 😉

    Mart 7, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Yasir Bey,

      Hisseyi uzun süre elde tutunca isteseniz de istemesenizde sahipleniyorsunuz. O bin lot benim için o kadar değerli ki:) Yanlış olduğunu bilsem de insan oun üzerine bir şeyler kuruyor.

      Al sat diyemem, demek istemem zaten. Vebali büyük olur.

      Ama pazardan domates alırken bile her yanına bakarken ömrünün yatırımını araştırmadan hisse senedine yatıranları da anlamıyorum.

      Katkılarınız için çok teşekkür ederim. Bol kazançlar dilerim

      Saygılar.

      Mart 7, 2019
  4. turgut demiş ki:

    sembolik bir rakam ödese daha iyiydi…….bence borç ödemeliydi…Gerçi borcu erdemirden de 🙂

    Mart 7, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Turgut Bey,

      Erdemir’in faaliyet raporunu okurken gözüme çarpmıştı benim de. Umarım piyasa açıldıkça alacak vadeleri de düşer. Borçları azaltırlar.

      Teşekkür ederim.

      Saygılar.

      Mart 7, 2019
  5. ruhi algün demiş ki:

    Merhaba, güzel bir yazı olmuş. Teşekkür ederim. Uzun vadeli olarak hisseyi elinde tutanlar için önemli olmayabilir ama temettünün aralık ayında dağıtılacak olması beni rahatsız etti. Ben şahsen elimdeki hisseleri mayıs sonu gibi satıp yıl sonunda tekrar almayı düşünüyordum.
    Hektaş’ın günlük grafiğini geriye dönük inceledim. Hemen her yıl Ocak sonu Şubat ortası gibi hızlı bir yükseliş yapmış. Bu durum Nisan sonu ve Mayıs ortasına kadar sürmüş.. 2016 yılı 19 Şubatta fiyatı 2,32 Tl , 9 Mayısta 3,78 tl. % 63 artış.. . 2017 23 Ocakta 3,31 Tl 31 Mayısta 4,96 tl. % 50 artış.. . 2018 19 Ocakta 6,87 Tl 24 Nisanda 12,87 Tl %76 artış.. . 2019 9 Ocakta 8,90 Tl ve bugün 10,86 yani henüz %22 artmış durumda. Dikkat edilirse Nisan ve Mayıs fiyatları genelde sonraki yılın Ocak fiyatlarından yüksek olmuş.

    Mart 7, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Katkınız için teşekkür ederim Ruhi Bey. Fiyatların izlediği desen gerçekten çok ilginçmiş. Ama ben biraz eski kafalı olduğum için üç senedir ölü taklidi yapıyorum:) Yapabilen için güzel bir kâr olmuş tabii ki.

      Saygılar.

      Mart 8, 2019
  6. ruhi algün demiş ki:

    Yorumumda 2. paragrafı invest.com’da Hektaş sayfasına 11 Şubatta yapmışım. O tarihte Hektaş fiyatı 10,86 imiş. Bugün 11,54 den kapattı. Yılbaşından bu yana artış %30 a ulaşmış .

    Mart 7, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Teşekkür ederim Ruhi Bey, desen bu sene de tutmuş demek ki. Nedenleri yıl sonu bilançosuna verilen tepki mi acaba?

      Saygılar.

      Mart 8, 2019
  7. omer guzel demiş ki:

    hocam ıncelemlerınız cok guzel ve acıklayıcı ancak artık bır de gelecegın yapay zeka sırketlerı ıle ılgılı cıddı guzel ve aydınlatıcı yol gösterıcı bır yazı kaleme alma zamanı gelmedı mı? 🙂

    Mart 8, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Sayın Ömer Bey,

      Yapay zeka şirketleri hakkında hiç bir bilgim yok maalesef. Keşke olsa da açıklayabilsem. Ama siz deyince aklıma geldi. Warren Buffett’ın internet çıktığında internet şirketleri, havayolu yaygınlaşınca havayolu şirketleri hakkındaki sözleri aklıma geldi. Kısaca çok bir endüstri gelişmeye başlayınca çok fazla şirketin doğduğunu ancak bunların büyük kısmının başarısız olduğunu belirtiyordu. Başarılı olacakları bulmak ise çok zor.”

      Ama günümüzün şirketleri yapay zekayı kullanarak kârlarını arttırmaya devam edeceklerdir diye düşünüyorum. Onu göz ardı etmemek lazım.

      Saygılar.

      Mart 8, 2019
  8. hsyn demiş ki:

    Sayın: Yiğit bey çok güzel bir çalışma ve ince bir analiz ve kalbi duygular ve yatırım mantığı dolu bir yazı olmuş . ”Teşekkürler .”Mucize beklemeden, istikrarlı tasarruf yaparak muhafazakar yatırım yapmak gidilecek tek yoldur.” Devam o zaman . Bir kaç yıla bazı şeyler daha anlaşılır olacak. Nasıl mı? ” Temettü Emekliliği” ilk 3 yılı doldurduktan sonra yol genişler. Evden çıkarsın, çevre yola varırsın
    ; sonra otobana girersin ya artık hızlana bilirsiniz. Kalın Sağlıcakla.

    Mart 8, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Hoşgeldiniz Hüseyin Bey,

      Mucize beklemeden, neleri bilmediğimin farkında olarak yatırım yapmaya çalışıyorum. Burada risklerin olduğu da göz ardı edilmez bir gerçek tabii ki.

      Başladığımda 5.000 TL’lik bir portföyüm vardı ve ufak bir temettü geliri elde ediyordum. Şimdi, tam iki yıl sonra 2.000 TL’lik bir temettü geliri elde ediyorum.

      Şimdi ise iki senede olanların 10 senede sadece tasarruf ederek ve yatırım yaparak neye dönüşebileceği konusunda heyecanlanıyorum.

      Bu arada bir şey daha farkettim. Portföyün değer artışları artık her ay maaşımın neredeyse yarısı kadar katkı yapmaya başladı. Nereden nereye?

      Tasarruf etmeye ve tasarruflarla yatırım yapmaya devam edelim.

      Bu zamana kadarki karşılıksız desteğiniz için size çok teşekkür ederim.

      Saygılar.

      Mart 9, 2019
  9. Burhan demiş ki:

    Merhaba. Rahatsızlık verdiğim için özür dilerim. Bir sorum olacaktı. Diyelim ki x hissesinin fiyatı 10 lira olsun. Y tarihinde %10 temettü veriyor olsun. Hisse temettü verdiği tarihte temettü miktarı kadar düşüyor. (Öyle biliyorum daha doğrusu) bu durumda temettü miktarı kadar düşen bu hissenin tekrar 10 lira seviyesine çıkması ne kadar bir zaman alır. Bu konuda tüm temettü veren hisseler için bir herhangi bir istatistik mevcut mu? Simdiden çok teşekkür ederim…

    Mart 17, 2019
    Yanıtla
  10. neco öztürk demiş ki:

    Ellerinize emeğinize sağlık.Keyifle takip ediyorum.

    Nisan 23, 2019
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Teşekkür ederim Sayın Neco, elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

      Nisan 27, 2019

Yorumunuzu Ekleyin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.