PIMCO Kurucusu Ünlü Yatırımcı Bill Gross Sözleri

Herkese selamlar! Sırada ünlü tahvil yatırım fonu PIMCO’nun yöneticisi Bill Gross’un yatırımla ilgili sözleri var.

Hep hisse senedi olmaz biraz da tahvil yatırımcısı efsanelerine de bakalım:)

Önce biraz kendisinden bahsedeyim. 73 yaşındaki yatırımcı dünyanın en büyük tahvil fonunu yönetirken, trendleri takip eden değil, trendleri başlatan yatırımcı olarak bilinir ve hareketleri çoğu kişi tarafından takip edilirdi. Kişisel serveti 2.5 milyar dolar civarında.

Şimdi bu kısa bilgiden sonra ünlü yatırımcı Bill Gross’un yatırımla ilgili sözlerini paylaşayım.

shell-987602_1920
Ünlü yatırımcı Bill Gross sözleri

“İster hisse senedi tarafından ister tahvil tarafından bakın, bütün yatırımcılar büyümeyi kovalarlar.”

“Piyasa mantıksız sebeplerle hareket edebilir, buna hazırlıklı olmalısınız… Olasılıklar sizin tarafınızda olduğunda büyük bahisler yapmalısınız, sizi mahvedecek kadar değil ama bir değişim yaratacak kadar.”

“Bütün bu tüketici borçları, şirket borçları, hükümet borçlarıyla faizlerdeki küçük hareketlerin büyük etkileri olur. Gemiyi devirecek kadar…”

(Yazar notu: Bu faiz ve tahvil konusu çok dillendirilmeye başladı. Tarihin en borçlu dönemlerini yaşıyor gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler. Faizlerdeki her artış yeni borcun maliyetini arttıracaktır. Bu da eninde sonunda daha çok bütçe açığı demek. Bu kadar büyük borçların yarattığı sonuçlar ise tahmin edilmesi çok zor ve kötü sonuçlar doğurabilir. Sonuçta borçlar bileşik olarak artıyor.)

“Paranızı yönetecek iyi bir kişi ya da kurum bulmak hayatınızda vereceğiniz en önemli finansal kararlardan bir tanesidir.”

“Eski Fidelity yöneticisi Peter Lynch bir konuda çok zekiydi: İşler iyiyken çıkış yapmasını çok iyi biliyordu.”

“Tahvil yatırımcıları modern dünyanın vampirleridir. Zayıflığı, resesyonu, düşük enflasyona yol açan ve paralarının değerini düşüren her şeyi severler.”

“Bir hisseyi gerçekten çok mu sevdiniz? Portföyünüzün %10’unu ona geçirin. İyi yatırım fikirleri anlamsız parçalara bölünerek heba edilmemeli.”

“Dalga çekildiğinde kimin çıplak yüzdüğü anlaşılacak. PIMCO mayosunu uzun zaman önce giymişti.”

“Eğer şirketler parasız kalabileceklerini bilmiyorlarsa, nasıl parasız kalmayacaklarının yollarını da araştırmıyorlar demektir.”

Sizlere eski PIMCO CEO’su, tahvil kralı Bill Gross’un en ünlü sözlerinden bazılarını aktarmaya çalıştım.

Saygılar.

2 Yorum

  1. Umut demiş ki:

    Teşekkürler:)

    Haziran 23, 2018
    Yanıtla
    • Lattedenborsaya demiş ki:

      Desteğiniz için ben çok teşekkür ederim Sayın Umut Bey:)

      Haziran 23, 2018

Yorumunuzu Ekleyin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.