Temettü Kralları Güncellemesi

Temettüsü büyüyen hisse demek; her sene kâr eden, kârını yatırımcısıyla paylaşan ve bunu her sene arttırarak devam ettiren şirket demektir.

Ben de her sene verdiği temettüyü arttıran şirketlerin peşindeyim. Yani temettü vermesi yetmez! O zaten hakkım, almalıyım. Ama onu her sene arttırmalı ki gelirim artsın. Enflasyona ezilmeyeyim.

2016 yılı net kârları da gelmeye başladı. Onların tamamlanmasını beklerken uzaklardan Amerikadan bir güncelleme geldi. Yeni bir Temettü Kralı eklendi listeye. Şimdi buna bakalım.

man-76196_1920
Temettü Kralları Güncellemesi

Temettü Kralları üst üste 50 yıl boyunca verdiği temettüyü arttıran şirketlere deniyor. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.  Şimdi onlara bir şirket daha eklendi. Bu da California Water Services Company. Tam 72 yıldır hissedarlarına kesintisiz! temettü veriyor, bunu da 50 yıldır arttırarak yapıyor. Basit bir işi var şirketin. Su şebekesi işletiyor.

Tabii böyle şirketlerin talibi de çok oluyor. F/K 26. Pahalı yani baya.

Toparlarsam

Umarım bizim borsamızda da 50 sene boyunca temettüsünü arttırmış şirketler oluşur. Biz göremeyiz de belki hisseleri miras alan çocuklarımız görür.

Şu anda 5 sene arttırmış şirket bile bulmak çok zor bizim piyasada. Bir elin parmakları kadar şirket var öyle. Temettüsü büyüyen hisse kavramı bile daha çok yeni.

Bu hisseleri takip ediyorum. Çünkü bunların iş modelleri, takip ettikleri yollar bizim hisselerimizin geleceğine ışık tutabilir diye düşünüyorum.

Siz de Temettü krallarını (Dividend Kings) takip ediyor musunuz? Yatırım yapmış mıydınız?

İlk Yorumu Siz Yapın

Yorumunuzu Ekleyin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.